Pour féliciter!

V tomto vánočním čase bych vám ráda ukázala novoročenky, které poslední dva roky připravuji pro Vydavatelství Filozofické fakulty Univerzity Palackého.

S Vydavatelstvím VFFUP spolupracuji nepřetržitě od jeho založení v roce 2014. Postupně jsem pro ně připravila návrhy obálek většiny edičních řad (Přirozený svět, Litera Libera, Konvikt, Paleon, Psychologie), k vybraným edicím jsem vytvořila také loga a navrhla několik zrcadel sazby. Tento příspěvek se ale netýká žádné konkrétní vydávané knížky.

Vedení vydavatelství mě loni poprosilo o návrh PFka. Měla jsem zcela volnou ruku, a tak jsem se rozhodla zkusit ze symbolu </, který se nachází v logu vydavatelství, poskládat zasněženou zimní krajinu. Zkoušela jsem několik možností kompozice, dokud jsem nebyla spokojená.

Měla jsem proto velkou radost, že jsem byla o PF požádaná i letos. V nové ilustraci jsem samozřejmě navázala na předchozí rok a vytvořila ve stejném duchu jinou zimní krajinu, tentokráte s velkým zapadajícím sluncem. Ráda se vracím ke dříve použitým grafickým řešením, navazuji na ně a posouvám je dál. O to víc mě těší, když vidím, že nápad i s ročním odstupem funguje a jde dobře rozvést. Doufám i povýšit. Posuďte sami.

Jak asi bude vypadat PF, které pro univerzitní vydavatelství vznikne následující rok? Uvidíme. Věřím ale, že vizuální styl nastavený prvními dvěma novoročenkami bude možno rozvíjet i nadále. Už se na to těším!

Přeji Vám do nového roku mnoho nápadů a spoustu času na jejich zpracování!